A tervező neve(i)

TOMETH Fémtechnika Kft. tervező csapata Layout/folyamat tervek: Tóth Péter Mechanikus tervek: Kiss Károly Kovács Dénes Villamos tervek: Kasza Gábor Vezérlés/robotika: ifj. Tóth Péter Tervezés vezető: Papp Zoltán

Kategória

Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei

Iparág

Alumínium öntészet. Alumínium hulladék újrahasznosítás, ötvözött öntészeti tömbök készítése.

Email cím:

cad@tometh.hu

Telefonszám

30/982-4860

Weboldal

www.tometh.hu

További információk a gépről

Az öntőláncról érkező tömböket, a vevő igényeinek megfelelő rakatokba rendezi.
A rakatok súlyát köszponti rendszerbe tárolja.

Alkalmazkodik, a helyi sajátosságokhoz, speciális helykihasználtság. A viszontagságos környezeti körülmények kezelése, magas hőmérséklet, extrém mennyiségű por és egyéb szennyező.
Az öntőláncon érkező tömböket, nagyság szerint osztályozza, hogy a rakatok képzése, a lehető leghatékonyabb legyen. A hibás nagyságú tömbök automatikus selejtezése, a megengedett határokon kívüli tömbök továbbítása válogatásra. Két robot összehangolt munkájának eredménye a rendezett rakatok. A kész rakatok egy kétpályás görgőrendszeren vannak tárolva, mely pufferként is szolgál, az egyenletes munkavégzéshez. A rakatok elvétele előtt mérlegelésre kerülnek, mely eredmények egy központi rendszerbe eltárolódnak.
A rendszer működését, távfelügyelettel tudjuk biztosítani.
A megbízható magas minőségű gép elkészültében, a következő kiemelt partnerek vettek részt.
• Hajtástechnika: Chemplex
• Robotika: FANUC
• Érzékelők: Keyence, OMRON
• Vezérlés: Omron
• Pneumatika: SMC

Az öntőláncról lehulló tömböket, kézi erővel rendezték rakatokba, mely megerőltető monoton emberi munkát kívánt. Ahol jelentős problémákat okozott a szükséges munkaerő biztosítása. Az üzemeltetéshez szükséges emberi erőforrás 4-5 főről, 1 fő kezelőre, és 1 fő sori mérnökre csökkent.