A tervező neve(i)

RIGO Kft. – Rigó Zoltán

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

Iparág

Könyvgyártás, nyomdaipar, könyvkötészet Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

Email cím:

rigokft@rigokft.hu

Telefonszám

0656580031

Weboldal

www.rigokft.hu

További információk a gépről

A világ egyik leghatékonyabb zárt-PUR rendszerű automata könyvkötőgépe, mely tökéletes nagy szériájú és digitális munkák kötésére. A gép ragasztó egysége a RIGO által kifejlesztett és szabadalmaztatott rendszer, egyedülállósága a „magas nyomású” zárt rendszer, mely tökéletes gerinc és oldalkenést biztosít, továbbá a gép egy „HYBRID” gép,a 2 kg-os ragasztó tartály PUR és EVA alapú ragasztóval egyaránt használható, ezáltal magasabb hatékonyság és kevesebb veszteség keletkezik.

A PUR ragasztónak folyamatos a cirkulációja a ragasztó tartály és a ragasztófej között. Ez biztosítja a homogén szerkezetét a PUR ragasztónak, amely jobb kötési eredményt biztosít.
A rendszer használható PUR és Hot-Melt ragasztóval is.
A PUR ragasztónak az alkalmazása lehetséges mind a gerincen, mind az könyv oldalán.
A rendszer és a gép kifejlesztése során figyelembe vettük hogy a gépkezelő kiválaszthassa hogy az oldalkenő ragasztás Poliuretán avagy EVA Hot-melt ragasztóval történjen, melynek köszönhetően a könyvtest borítólapjának rögzítése azonnal megtörténik, ezáltal a friss könyvek mozgatása során minimálisra csökken a könyv ragasztásának sérülése.

A piaci visszajelzések azt mutatták, hogy a nagy példányszámú kiadványok mennyisége napjainkra szinte teljesen eltűnt. Ezáltal az ágazat gépbeszállítóinak is változtatniuk kell a gyártási felfogásukon.
A RIGO Kft. vezetése felismerte a kényszert, és körvonalazódott az igény, hogy az aktuális követelményekhez igazodva új generációs könyvkötőgépet fejlesszen ki, és megkezdődött a Perfect Binder 420 professzionális, teljesen automata könyvkötőgép továbbfejlesztése.
A vevők igényeit összegezve az új kihívást az jelentette, hogy egy nagy szilárdságú anyaggal (PUR) olyan új eljárás kerüljön alkalmazásra, amely meggyorsítja a könyvkötészetet, a kifejlesztett ragasztó-felhordó gép egyaránt alkalmas poliuretán és EVA alapanyagú ragasztóanyaggal dolgozni. Ezáltal létrehozható egy hibrid ragasztó felhordó egység, amely egyedülálló technológiát képvisel.